GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03889

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03889

Projekt célja: Mikro-, kis- és középvállalkozásaok modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Kedvezményezett neve: B&B Salgó Kft.

Megvalósítás helyszíne: Salgótarján, Munkás út 5.

Szerződött támogatás összege: 112.562.414.- Ft

Projekt befejezése: 2022. december 19.

Hatékonyságnövelő beruházás a B&B SALGÓ Kft.-nél

Cégünk, a B&B SALGÓ Kft. 2021-ben 112,56 millió Forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el 160,80 millió Forint értékű beruházása megvalósításához a GINOP_Plusz-1.2.1-21 konstrukció keretében.

15 éve vagyunk jelen a mélyépítés piacán közműépítési, út- és térburkolat építési munkákkal, kapcsolódó bontási és földmunkákkal. A beruházás célja vállalkozásunk kapacitásának bővítése, hatékonyságának, további növekedési, terjeszkedési lehetőségeinek növelése, új nagyméretű tendereken való részvételre történő képessé tétele korszerű eszközökkel. Jelen támogatás segítségével beszerzésre kerül 2 db gumikerekes JCB 4 CX Plus kotró-rakodógép, melyek hatékonyan szolgálják a gyors, precíz munkavégzést a földmunkák során, valamint 1 db lánctalpas JCB 210 X LC típusú kotrógép, amely a nehezebb talajjal rendelkező helyszíneken történő munkákhoz használható.

Tevékenységünk fejlesztéséhez hozzájárul ezen felül a projekt részeként egy Evortle by Beyer CT 535 pofás törőgép beszerzése is, amely a munkafolyamat során keletkező beton-, aszfalt- és egyéb törmelékek aprítására alkalmas az építési területen, hozzájárulva ezzel azok újra hasznosításához. A projekt további részét képezi napelemes rendszer telepítése a vállalkozásunk székhelyén működő csarnoképületen, továbbá a projekt keretében beszerzett törőgép szakszerű üzemeltetéséhez szükséges „Kőtörő, őrlő és aprítógép kezelő” képzés is 3 fő részére. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A fejlesztés eredményeként egy modern, magas szintű géppark jön létre cégünknél, amihez egy költséghatékonyabb működés és képzettebb humánerőforrás kapcsolódik.